Verden bliver pludselig lille! For at gøre en lang historie kort, fik vi, da vi havde cafeen, besøg af Erling Sørensen, der var på visit i Danmark. Han levede sine første 12 år i Als, hvorefter han flyttede til Sydney med sin familie. En rejse der der for 54 år siden tog tre måneder, fordi der var krig i Suez-kanalen og turen derfor skulle gå syd om Afrika. Men i 2010 besøgte Erling Danmark for anden gang siden han forlod landet. Vi fik os en hyggelig snak i cafeen og fik order på, at vi skulle kontakte ham, hvis vi kom til Sydney:)
Kun to gange i løbet af vores 2½ måned i Sydney aftalte vi, at vi skulle mødes. Til trods for at vi meget gerne ville tage toget ned og besøge ham, da vi har "gratis" togkort instisterede Erling på hente og bringe os, hvilket blot var en forsmag på den gæstfrihed vi blev mødt med. Men som han sagde, så var det jo nærmest i nabolaget (= god 1 times kørsel!)
Vi havde aftalt, at vi skulle se Blue Mountains, som er en bjergkæde der afgrænser Sydney mod ørkenlandskabet mod vest. Navnet stammer fra det blålige dis, der altid ligger over trætoppene. Det var tydeligt, at Erling nød at snakke dansk og for at være ærlige, så nød vi det også. Dog blev halvdelen af dagens samtaler ført på engelsk, så det var også rigtig god træning for os.
Inden vi kom til bjergene, rundede vi Erlings hjem, hvor vi mødte hans utroligt rare kone, Bette.
Erling gav os valgfrihed, så vi valgte den lange travetur, hvilken blot strakte sig over 5 km., men vi kan roligt forsikre om, at kuperet terren er en underdrivelse. Vi tog med "Skyway", hvilket er en svævebane, der fragtede os tværs over den mere end 200 meter dybe kløft. I midten af vognen kunne man se ned gennem et glas i bunden og dermed lodret ned! Det var en flot tur, som gav udsigt til De Tre Søstre (øverste billede), som er religiøse monumenter for Aburiginerne (Australiens oprindelige folk). De Tre Søstre er Blue Mountains trækplaster, så mange mennesker ønskede at fotografere dem. Det gik hverken værre eller bedre end at Stine og Erling sludrede, mens Jeppe havde travlt med at tage billeder, så vi glemte at komme af på den anden side. Men Erling sørgede for, at vi fik en ekstra tur. Så tilbage over kløften, inden vi fik vores sidste tur.
Herefter begik vi os ud på dagens vandretur, hvor vi først rundede en udkigsplads inden 1.000 trin førte os ned mod bunden af dalen. En lidt anstrængende, men alligevel fantastisk tur, hvor temperaturen faldt fra varm til moderart (=behagelig) da vi kom længere ned. Samtidig blev bevoksningen blev mere jungleagtig. Traveturen blev brugt til at tale om fælles bekendte fra Als-området, men da ikke engang Stines forældre var født, da Erling forlod DK, var der mange, som Stine ikke umiddelbart kunne huske.
Inden vi havde set os om var turen forbi og vi stod i en lang kø, for at blive fragtet op til civilisationen med verdens stejleste jernbane. 415 meter lang og 52 grader på det stejleste stykke! Det var som at sidde i en karusel og vi kunne ikke undgå at snakke om, hvad der ville ske, hvis kablerne ikke holdte. Det blev heldigvis ikke aktuelt og vi forlod bjergene trætte men tilfredse, dog meget sultne.
Erling ville derfor introducere os til et par australsk specialitet "sausage roll" og "meet pie" (pølsehorn og kødtærte). Pølsehornet var rigtig godt, men Erling forsikrede os om, at kødtærten var under standard, så vi skulle ikke bedømme dem ud fra denne.
De Tre søstre. For år tilbage var der fire, men den fjerde er styrtet i afgrunden.
1 2 3 (4)
En klippe, som man tidligere han kunne gå ud på, men da store stykker af klippen styrtede ned, blev den lukket for 30 år siden.
Et mindre vandfald.
Erling der er en passioneret historiefortæller deler ud af sin viden.
Jeppe og Erling på udsigtspladsen før vandreturen.
Udsigten fra et lavere punkt, hvor planterne blev mere jungleagtige.
Stine og Erling bag nogle af de stejle trapper.
Stine og Erling foran et mindre vandfald, der ikke ser ud af meget, men alligevel giver en fantastisk lyd til stilheden der kun er afbrudt af fugleskrig og hvislen af slanger (eller blade der dalede ned fra træerne).
En lille fætter, der krydsede vores sti.
Her sidder vi alle tre i togvognen. Grunden til at vi nærmest ligger ned er selvfølgelig, at vi vi kort efter bliver løftet næsten lodret.
En del af togturen gik op mellem klipper, mens den sidste del var igennem en skakt hvor der kun var 10 cm over og ved siden af togvognen.,
Gangbro over til en klippehule. Det anbefales at man ikke kigger ned mens man går over.