Velkommen til vores ydmyge blog

På denne blog kan I følge Stine Bager Christensen og Jeppe Nørgaards eventyr i Australien, New Zealand og op gennem Sydøstasien. Bloggen er oprettet for at give venner og familie mulighed for at komme med på vores fantastiske rejse og vi håber I vil nyde vores indlæg og billeder, som vi satser på at opdatere løbende, når vi oplever noget :) God fornøjelse :)

torsdag den 16. februar 2012

Blodkylling og suppe med øjne :-)

En af de helt store oplevelser vi har fået her i Taiwan er en smagprøve mange af de lokale taiwaneres livretter. Når man går alene rundt på gaderne tænker man "ej hvor er der meget lækkert mad man godt kunne tænke sig at smage", men når man så i stedet går rundt med 4-7 lokale er det nogle helt andre retter de finder frem. 

Ikke mange minutter efter at vi havde mødt taiwanerne fra AIESEC, som har lovet at guide som under vores ophold, blev vi taget med til Callys favoritsted og skulle smage hendes yndlingssuppe. De ville ikke fortælle, hvad vi spiste før vi havde smagt det. Bagefter fandt vi også ud af at de havde god grund til dette, da vi ellers nok ikke havde haft lyst til at smage det. Det var nemlig grisetyktams-suppe. Hvis Stine ikke havde vist, hvad det var havde hun nok gættet på, at det var blæksprutteringe. Det smagte ikke dårligt måtte Stine indrømme, men bare tanken om det kan stadig vække kvalme flere dage efter:)



På billedet ses to damer i gang med at forberede mad, noget som normalt ville forgå i et baglokale i Danmark, sker her midt i restauranten, hvor folk sidde lige op af dem og spiser.  




Her er Stine igang med med at prøvesmage nogle af de ting damerne sad og lavede. Disse er dej-klumper med grønsagsfyld, er blevet kogt. Meget udmærket, men det fås også stegt, hvilket faldt mere i vores smag. Det var mere forårsrulle agtige.



Jeppe sidder her og forsøger at spise sig igennem nudler med kylling. Noget som lød godt i vores ører, men da tallerkenen ankom var det ikke helt samme stil som i Danmark. Kyllingen her var hakket i stykker, men var ikke renset for ben og blod. Hvilket førte til, at Jeppe måtte give op halvvejs:)



Chris med sit valg. Nudler med oksekød.


Stine bestilte ris med oksekød, hvilket så yderst lækkert ud, da det ankom. Det var bestemt også spiseligt, men det blev serveret i en noget klisteret sovs, som vi senere her har fundet ud af bliver brugt i meget taiwansk madlavning.





Chris tog os efter vores blandede mad-oplevelser ind for at smage hans yndlingsdesert. Som billedet viser, er det sorte sesam ris-boller. I øvrigt et af de eneste steder, hvor vi har kunne se menukortet både på engelsk og på kinesisk. Hvilket også har været en stor udfordring hernede og måske også har været med til at vi nogle gange har fået noget meget "spændende" at spise.

Som I også kan se på billederne var dette en peanuts-suppe med ris/sesam kulger i. Peanutsene var bløde efter at have lagt i suppen og lignede bestemt ikke dem vi kender i Danmark og Riskulgerne lignede mest af alt øjne som svømmede rundt i suppen. Vi forslog Christ at vi bare delte en. Noget Stine var specielt glad for, da det resultede i at Jeppe hang på at spise den op:)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar